Дома 0 Комментариев

Сучасний будинок-комору в Нідерландах


Сучасний будинок-комору виконаний в 2019 році в селищі Верховен, Нідерланди, за проектом RVArchitecture. Архітектурний стиль заміського будинку визначається як Barnhouse, що дослівно перекладається як будинок-комору. Історія виникнення цього напрямку ідентична зародженню стилю лофт, коли міські жителі масово переобладнали в квартири, що звільнилися приміщення заводів і фабрик. Подібно до цього, колишні сільські комори стали трансформуватися в заміські будинки. Саме тому Barnhouse часто називають сільським лофтом. Характерні для цього стилю великі світлі об’єми, відсутність внутрішніх перегородок і масивні несучі конструкції настільки прижилися, що сьогодні в дусі барнхаус багато будують нові котеджі. Так, будинок-комору в Верховень побудований в центрі трикутної ділянки, на околиці селища.
Также на страницах каталога kilz.kz вы можете заказать серебрянку.


Розташування будинку продиктовано конфігурацією ділянки. Для більш раціонального використання землі будинок розташували під кутом, дозволяючи великим вікнах будинку виходити на великий задній двір з видом на мальовничий сад. У підставі споруди знаходиться мелкозаглубленний стрічковий фундамент. Міцність будівлі надають чотири масивні дерев’яні балки, які розташовані зверху бічних стінок і на двох внутрішніх стінах між спальнями. Покрівельний коник на гострій двосхилим даху ділить житловий обсяг площею 180 квадратних метрів на дві частини. Одна з них сконструйована за принципом скляного фахверка, в ній облаштовано відкритий простір соціальної зони — вітальня і їдальня. Засклена половина межує з внутрішнім двориком, який відчувається як частина інтер’єру.

У другій, закритій частині будинку знаходяться спальні, ванна кімната і кухня. Ще одним цікавим архітектурним елементом, що з’єднує ландшафт і інтер’єр, стала невисока дерев’яна перегородка. З її допомогою всередині будинку відокремлена зона з допоміжними приміщеннями — в ньому розташовані кухонний куточок, пральня, туалет і гардероб. Цей багатофункціональний обсяг частково врізаний в коробку будинку. За межі будинку винесено сховище, що примикає до південного фасаду будівлі. Вигнута рейкова конструкція отримала продовження на ділянці в якості забору, що відокремлює терасу від вхідної зони з паркуванням. Інтер’єр будинку виконаний в стилі еклектика. Завдяки великій площі скління, в будинку багато сонця і світла. Соціальна зона з подвійною висотою стелі виглядає стильно і затишно. М’які меблі зі сталі і шкіри в стилі мінімалізму, світильники і столи строгих геометричних форм ефектно поєднуються з дерев’яними шафами в дусі ретро і класичними настінним годинником з маятником. Незвичайний дизайн будинку, одна половина якого — комора з класичної гострим дахом, а друга — котедж з повністю заскленим фасадом, роблять будова надзвичайно стильним та яскравим.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *