Дома 0 Комментариев

Вузький дерев’яний будинок з атріумом, Японія


Неймовірно вузький будинок побудований в 2012 році в Нада, адміністративному районі міста Кобе, префектура Хего, Японія, за проектом архітектурної студії FujiwaraMuro Architects. Він належить родині, що складається з 4 чоловік. Триповерхова будова займає невелику земельну ділянку на одній з центральних вулиць міста площею 36,95 квадратних метрів і є яскравим прикладом ефективного використання площі під забудову. Будинок привертає увагу своєю незвичайною архітектурою і вельми скромними розмірами. Ширина будівлі становить всього 2,5 метра. Щоб максимально збільшити житлову площу, а також створити відчуття простору архітектори спроектували в центрі будинку атріум.
Watch online easy science for kids here scienceshowforkids.com/


Для збільшення обсягу природного освітлення була використана серія дерев’яних ґратчастих прорізів, через які світло проходить крізь усі приміщення будинку — від даху до першого поверху. Загальна площа будинку складає 63,33 квадратних метрів. Нижній рівень займають гараж, ванна кімната і передпокій. Другий поверх займають їдальня, кухня і вітальня. По центру соціальної зони розміщується їдальня, над якою нависає атріум. Щоб створити відчуття з’єднання з нижнім поверхом, підлога під обіднім столом виконаний з дерев’яних грат, крізь які можна бачити передпокій і ванну кімнату внизу. Дивлячись вгору, можна побачити склепінчаста стеля з вікнами на даху. На третьому поверсі розміщуються дві крихітні дитячі кімнати і спальня батьків. Площа в дитячих кімнатах всього 3 квадратних метра. Стіна, їх розділяє, являє собою двоярусну ліжко з виходом на верхню ліжко в одній кімнаті і на нижнє ліжко в інший. Батьківська спальня закривається від решти простору за допомогою завіси.

Висока стеля в батьківській спальні дозволив обладнати горище. Уздовж стіни атріуму від першого до третього поверху розміщені відкриті полиці, які використовуються для демонстрації улюблених фотографій і книг, а на рівні кухні — красивого посуду. Ще однією особливістю будинку є оглядовий майданчик на даху, про яку мріяли члени сім’ї. Вхід на дах передбачений через люк на горищі. Звідси відкривається прекрасний вид на місто. В якості основного матеріалу обробки екстер’єру та інтер’єру використана натуральна деревина, що надає будинку тепло і затишок. Фасад з боку вулиці облицьований спеціально обробленої деревиною червоного кедра. Розташовані на різній висоті три вікна різного розміру надають будові особливий шарм і індивідуальність.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *