Дома 0 Комментариев

Два кам’яних будинки на схилі в заповіднику, США


Проект Hillside Sanctuary (Святилище на схилі пагорба) розроблений архітектурною студією Hoedemaker Pfeiffer і реалізований в 2107 році в заповіднику на пагорбах Аппалачі, найстаріших гір у США. Раніше в цьому місці стояв інший будинок, однак багато років тому він був знищений пожежею. Власник маєтку вирішив не просто відтворити будинок для відпочинку, а надати його духу нову форму. В рамках проекту була побудована не тільки основна резиденція, але і гостьовий будиночок, що дозволяє відмінно організувати відпочинок з сім’єю і друзями і не жертвувати нічиїм комфортом. Розташування і створений інтер’єр пропонують прекрасні умови перебування в відокремленому мальовничому місці на північному заході Тихого океану. Унікальність розташування ділянки дала можливість авторам проекту цікаво обіграти географію місцевості за допомогою дизайну будинку і вписувати його в навколишній ландшафт. Будинки є сірі кам’яні обсяги загальною площею 415 квадратних метрів. Головний будинок побудований на невеликому плато на крутому схилі пагорба. Фасад, звернений у бік схилу, має великі панорамні вікна — звідси відкривається дивовижний краєвид на гори і озера. Протилежний фасад, звернений до дороги, виглядає стримано і закрито. Планування внутрішнього простору також підпорядкована цій же логіці. Громадські простору і спальні виходять в бік мальовничих пейзажів, ванні кімнати та господарські приміщення знаходяться в глибині будівлі. Прості сарайний даху нахилені глибоко вперед, надаючи місце для розміщення фотоелектричних батарей, а також захищаючи приміщення від прямих сонячних променів. Естетика кам’яного екстер’єру підтримується внутрішнім оформленням будинку.


Головним акцентом першого поверху є два кам’яних каміна, які піднімаються на верхній поверх, утворюючи межі центральної кам’яних сходів, що розділяє головний рівень на суспільне і приватне простір. Верхній поверх займає соціальна зона, яка об’єднує вітальню, їдальню і кухню. Вона має панорамне скління, яке дозволяє милуватися вражаючими пейзажами навколо. Під вікнами обладнані затишні сидіння для відпочинку. Стильно і ненав’язливо оформлена кухня. Фасади меблів виконані зі світлого дерева, які зливаються з обробкою інтер’єру. Витяжка прихована за дерев’яною маскуванням, що продовжує лінію відкритих полиць. Масивний обідній стіл оточений довгими сільськими лавами і двома шкіряними кріслами. Ефектний світильник з виразним металевим блиском над столом привносить в інтер’єр індустріальну нотку і робить композицію завершеною. Невелика вітальня вражає затишком і свіжістю. Додаткову цінність інтер’єру надає камін, біля якого розташований синій диванчик, два рудих крісла і дерев’яний стіл з виразними, грубо обробленими краями. Природну нотку і основну палітру приміщення задає обробка каміна. Ефектна фактура каменю підтримана меблями і предметами декору. Через скляні розчиняються двері передбачений вихід на терасу, де обладнана зона відпочинку і їдальня. На другому поверсі також розміщується головна спальня з ванною кімнатою і вбиральнею. Для оформлення головної спальні характерна простота і лаконічність. Як і в кухні, під вікном облаштовано затишне сидіння. Проста дерев’яна перегородка, що пропускає світло, відокремлює спальню від вбиральні. Ванна кімната виглядає сучасно і стильно. Ефектно виглядає білосніжна ванна на тлі темних стін. На першому поверсі знаходяться ще одна спальня, санвузол, кухня і невелика лаунж-зона. Незважаючи на те, що інтер’єр в будинку виконаний в стилі сучасного мінімалізму, через велику кількість теплих дерев’яних поверхонь він виглядає дуже тепло і затишно. Гостьовий будиночок розташований трохи нижче по схилу. Їдальня в гостьовому будиночку є ефектне простір з панорамними вікнами по трьом сторонам. Стримана палітра і природні матеріали створює відчуття спокою і затишку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *