Дома 0 Комментариев

Родинний дім з двома фасадами, Австралія


Реконструкція будинку в місті Брісбен, штат Квінсленд, Австралія, виконана в 2017 році за проектом архітектурної фірми Shaun Lockyer Architects. Проект, що отримав назву Sorrel Street за назвою вулиці, де розташовується, досліджує зіставлення історичного контексту і сучасної архітектури в ширшій субтропічній парадигмі. Котедж, побудований в 1900-х роках, знаходиться на похилій ділянці і належить родині з двома дітьми підліткового віку, один з яких з обмеженою мобільністю. Основними побажаннями замовника було розширення площі житла і розташування більшості приміщень на одній нижній рівні. В процесі реалізації проекту задній двір був вирівняний, а новий будинок придбав форму літери L. Це дало можливість обладнати затишний внутрішній двір з басейном і садом. На північ від старого котеджу був доданий стриманий сучасний павільйон в модерністському стилі, що дозволило створити помилкову топографію і з’єднати основні житлові простору з садом.
Также рекомендую вам отличную энциклопедию Гуру wiguru.org.


Основна проблема полягала в приєднанні старої будівлі до нової прибудові. Після того, як старі шари котеджу були знесені і оголена конструкція, стало очевидно, що будівля потребує серйозної реставрації. Ремонтні роботи включали в себе вирівнювання існуючих стін, установку нових ферм, додавання додаткових опорних балок і коригування рівнів статі. В результаті реалізації проекту з’явився стильний будинок, що складається з двох будівель, різко контрастують з архітектури і використаним матеріалам. Його внутрішнє планування повністю відповідає потребам клієнта в переважно одноповерховому будинку. На верхньому першому поверсі розташовуються всі житлові приміщення і спальні, а на нижньому поверсі знаходяться гараж, складські приміщення і домашній офіс. Спальня батьків перебуває в безпосередній близькості від спальні їхнього сина. Розсувні скляні двері об’єднують внутрішні і зовнішні простору в одне ціле, завдяки чому забезпечується комфортне перебування в ньому всіх членів сім’ї. Загальна площа будинку складає 601 квадратний метр. Sorrel Street House використовує світлодіодне освітлення, сонячну енергію та природну вентиляцію.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *