Дома 0 Комментариев

Шале з виступаючою терасою на березі озера в Канаді


Шале La Barque (Човен) виконано в 2018 році в селі Сен-Донат, Квебек, Канада, за проектом, розробленим архітектурною фірмою ACDF Architecture. Проект будинку для сімейного відпочинку був натхненний любов’ю власників до північних пейзажів. Місце для будівництва було обрано мальовниче — на прибережному схилі біля озера Уаро в оточенні гірського лісу. Складний рельєф вплинув на особливості його архітектури. Двоповерховий бетонний будинок інтегрований в похилу площадку таким чином, що доступ до обох поверхах став можливий з рівня землі.
Также посмотреть сколько стоит ремонт детской комнаты вы можете посетив сайт gestiarem.ru.


З боку вулиці будівлю захищає себе від зайвої уваги закритим фасадом, який простягається на всю зовнішню стіну, приховуючи зону барбекю і піч для піци. Задній фасад, звернений в сторону озера і гір, навпаки, має велику площу скління і виступаючу до води терасу, яка захищена нависає дахом. Фасади будівлі у верхній його частині облицьовані чорним деревом, нижній поверх залишений відкритим. Простий мінімалістський обсяг чорного кольору з плоским дахом різко контрастує з пишністю навколишнього ландшафту. Головний вхід розташований на другому поверсі, де розміщена соціальна зона відкритого планування — кухня, їдальня і вітальня з каміном, а також дві спальні з двома ванними кімнатами.

Нижній поверх займають сімейна кімната, сауна, три дитячі кімнати і дві ванні кімнати. Загальна площа шале становить 260 квадратних метрів. Інтер’єр виконаний в стилі сучасного мінімалізму в нейтральній колірній палітрі. Сучасні меблі є монохромного і підкреслює просторий план поверху. Поліровані бетонні підлоги і стіни в чорно-білих тонах привносять в інтер’єр живу енергію і глибину. Родзинкою інтер’єру є елегантний вигнутий стелю, обшитий світлими дерев’яними дошками і нагадує корпус човна.

Звідси назва проекту — La Barque (Човен). Натуральне дерево додає теплі відтінки прохолодним тонам, присутнім в оформленні. Сонячне світло проникає всередину через підняті частини стелі і відбивається на полірованому бетонній підлозі, створюючи ефект дзеркала. Безтурботна внутрішня атмосфера передає спокій оточуючих пагорбів і надає родині надійний притулок для відпочинку, а вбудовані протимоскітні сітки дозволяють насолоджуватися природою в будь-який час року.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *