Дома 0 Комментариев

Будинок мрії на березі океану, Австралія


Розкішна резиденція The Waterfront Retreat виконана в 2017 році в Ньюпорті, передмісті на півночі Сіднея, штат Новий Південний Уельс, Австралія, за проектом Koichi Takada Architects. Прибережне усамітнення, спроектоване знаменитим австралійсько-японським архітектором Коичи Такада (Koichi Takada), є втіленням австралійського будинку мрії, прикрашеного приватним пляжем, розкішним садом і вітальні, що зливається з навколишнім середовищем в одну архітектурну композицію. Чотириповерховий особняк площею 2000 квадратних метрів побудований на крутому схилі берегової лінії зі складним рельєфом. Ділянка, виділена під будівництво і звернений на захід до океану, падає від верхньої точки з боку вулиці до пляжу більш ніж на 20 метрів. Крім того, він щільно оточений сусідніми будівлями, в зв’язку з чим виникли проблеми, пов’язані з дотриманням конфіденційності. На ділянці виявилися два величних 30-метрових евкаліпта, які повинні були бути збережені і захищені.
Также прочитать информацию об налог на выигрыш в лотерею вы можете посетив сайт bukvaprava.ru.


В результаті вирішення наявних завдань, було спроектовано плавне террасное, чотирирівневої будівлю, поступово розтягнулося на північний захід і опустилося до води з зоною для відпочинку. Поважаючи природний рівень землі, автори проекту створили серію штучних каменів або плавучих платформ, які представлені у вигляді консольних бетонних плит, які плавають над втопленим подіумом з складеного каменю. Це максимізує відчуття левітації, оскільки плити елегантно звужуються до більш точним водним захисним стінок, а вітальня і обідня зони спеціально спроектовані так, щоб виглядати подібно плаваючою коробці. З боку вулиці будівлю здається одноповерховим. Галька на даху будівлі, збереження існуючих евкаліптів і висадка нових дерев покращують сприйняття будинку, який буквально ховається в зеленому оточенні. З боку берега будівля спроектована так, щоб розчинятися і відступати вглиб, а верхні рівні практично не потрапляють в поле зору.

Внутрішні простору мають сувору конструкцію, виражену в відкритості та простоті форм і ліній. Колірна палітра і текстури навіяні особливою красою навколишньої природи — піщаним берегом, бездонним променистим океаном, свіжістю морської зелені і нескінченним блакитним небом. Кремові, білувато-сірі бетонні стіни, вибілені підлоги з європейського дуба і вапняку, стіни з м’якого пісковика, пофарбовані під камінь, органічно поєднуються один з одним і створюють простір, наповнене світлом і теплом. Скляні розсувні двері від підлоги до стелі, панорамне скління, мансардні вікна і величезні консольні балкони пов’язують інтер’єр з навколишньою природою. З вікон відкриваються зачаровують види на Черч-Пойнт, Острів Шотландія, Піттуотер, а також розташовані у будинку приватний пляж і довгий, на всю ширину будинку пейзажний басейн. Внутрішні приміщення задумані як «кишенькові», створюючи відчуття близькості і тепла навіть в найбільших кімнатах з відкритим плануванням. Інтер’єр не захаращений меблями, велика площа і високі стелі створюють ефект польоту над землею.

Соціальна зона відкритого планування, шоу-кухня і функціональна кухня займають третій рівень. Розсувні скляні двері дозволяють перетворити вітальню в величезну веранду. У будинку також є більш офіційна їдальня з високою стелею і довгим обіднім столом з темного дерева на 14 осіб. На нижньому поверсі будинку є ще одна вітальня, їдальня і бар. З іншого боку бару знаходиться зона відпочинку на відкритому повітрі з стельовими гойдалками і великий акцентної стіною з пісковика. Домашній кінотеатр, бар, тренажерний зал та інші розважальні приміщення розташовані на самому нижньому поверсі. Другий рівень будинку займає розкішний люкс власників будинку — шикарна спальня, ванна кімната і 22-метрова гардеробна. Головна спальня має власний балкон з підвісним кріслом і садом. У ванній кімнаті через розсувну скляні двері передбачений вихід на відкрите повітря, де знаходиться душ. Ще чотири спальні розташовані на верхньому рівні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *