Дома 0 Комментариев

Сонячний будинок Тунг Хаус, США


Приватна Резиденція Тунг Хаус (Tung House) виконана в 2018 році в місті Лінкольн, Массачусетс, США, за проектом архітектурної фірми Project: Architecture. Будинок розташований на краю водно-болотних угідь, на ділянці зі складним рельєфом і обмеженою площею забудови. Його компактна форма і невелика площа в порівнянні з сусідніми будинками — це результат ретельно узгоджених між собою особливостей земельної ділянки, наявного бюджету і кількості необхідної енергії для експлуатації будівлі. Незвичайна форма будівлі продиктована природними контурами місцевості. Дворівневий особняк площею 285 квадратних метрів має оригінальний яскравий дизайн. Фасади будинку облицьовані панелями з білого цементу, що додають будові сучасний і святкового вигляду. Незвичайна геометрія даху створює нову типологічну варіацію традиційних для цього району скатних дахів. Безліч різних площин даху дозволило встановити на ній 37 фотоелектричних панелей, повністю забезпечують будинок електроенергією. У літні місяці надлишкова електроенергія передається в міську електромережу. З огляду на, що в штаті висока ціна на електроенергію (п’ята за величиною в країні), питання енергоефективності будівель досить актуальні.
Также посетив сайт https://samocvet.dental/ вы можете посмотреть контакты зуботехнической лаборатории.


Крім того, на даху встановлені 3 сонячні панелі для водонагрівачів, які повністю забезпечують будинок гарячою водою, включаючи обігрів підлоги в осінньо-зимовий сезон. Стильні карнизні звіси з декількох сторін даху не тільки прикрашають екстер’єр. У літню пору року вони надійно закривають житлові приміщення від прямих сонячних променів, а взимку забезпечують простір зимовим сонячним світлом, використовуючи його для додаткового опалення. Будинок має оптимізованою системою опалення, вентиляції та кондиціонування повітря, яка має вирішальне значення не тільки для досягнення нульового енергоспоживання, але і для мінімізації витрат на будівництво. Влітку охолодження будівлі забезпечується вентиляцією в штабелі, де автоматичні світлові люки забирають більше холодне повітря з нижніх областей будинку і випускають гаряче повітря через дах. Система спроектована таким чином, що променисте опалення підлоги передбачено тільки на нижньому поверсі.

У холодну пору року тепло передається на верхній рівень не через великі повітроводи, а через вентилятори з низьким енергоспоживанням. Інтер’єр будинку вражає природною спокійною атмосферою, органічно пов’язаної з навколишнім середовищем. В основі дизайну лежать геометричні особливості даху, які створюють стильні динамічні простору. На першому поверсі знаходиться соціальна зона відкритого планування, яка зонирована змінами в рівнях стелі. Вітальня подвійний висоти виконана в стилі лофт. Білосніжна, чудово обладнана кухня з’єднана з верхнім поверхом через мезонін, в якому обладнана затишна громадська зона. Верхній поверх займає приватна зона з декількома спальнями і ванними кімнатами. Світла колірна гамма, в якій домінує білий колір, забезпечує елегантність і свіжість інтер’єру, який ефектно посилений кутовими стелями.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *