Дома 0 Комментариев

Стильний чорний будинок в Мельбурні, Австралія


Стильний чорний будинок Ross House в передмісті Мельбурна, Австралія, виконаний в 2018 році за проектом архітектурної студії Ola Studio. Він побудований на довгому прямокутному ділянці площею 620 квадратних метрів в оточенні котеджів, що з’явилися тут в першій половині 20 століття. Будинок належить великій родині, що складається з п’яти чоловік і собаки. Власники мають велику колекцію творів мистецтва, якою також було потрібно визначити місце в новому будинку. Будівля виконана в стилі модерн і вигідно вирізняється з-поміж одноповерхових сусідніх будівель своєю яскравою індивідуальністю. Архітектурне різноманіття оточуючих котеджів дозволило авторам проекту з’єднати в Ross House елементи сучасної архітектури і місцевих традицій.


Двоповерховий будинок площею 414 квадратних метрів має просту геометричну форму. Вуличний фасад роздроблений двома додатковими меншими кубічними обсягами. На рівні землі бічна стіна, оброблена натуральним цементом, врівноважує двоповерхову форму будинку з його одноповерховими сусідами. Форма даху імітує характерний ухил дахів сусідніх будинків, створюючи оригінальний малюнок фронтонів. Фасад верхнього поверху повністю, а нижнього з боку вулиці оброблений чорним вертикальним алюмінієм. Перший поверх з боку двору засклений і повністю занурений в навколишній ландшафт. Створюється ілюзія, ніби чорний верхній поверх ширяє над заскленій площею нижнього поверху. Мінімалістське суворе вираз екстер’єру є повною протилежністю внутрішньої атмосфери будинку, гармонійної, гостинною та привітною. Сучасний інтер’єр виконаний в білому кольорі з контрастними вкрапленнями чорних елементів.

Мінімалізм і лаконічність оформлення служить галереєю для колекції творів мистецтва власників будинку. Центром будинку є чорна сталева сходи. Вузькі зазори між ступенями сприяють проникненню м’якого світла, а акустичне демпфірування і м’якість під ногами забезпечуються спеціальним гумовим покриттям. На першому поверсі будинку знаходиться соціальна зона відкритого планування — вітальня, їдальня і кухня, а також одна спальня з ванною кімнатою і гараж. Другий поверх займає приватна зона — три спальні, дві ванні кімнати і зона відпочинку. Соціальна зона з боку двору оточена скляними стіновими панелями, завдяки яким інтер’єр органічно зливається з навколишнім ландшафтом в одну композицію. З соціальної зони через розсувні скляні двері передбачений вихід в сад і на терасу з басейном.

Затишно і стильно оформлена кухня. Чорна фурнітура ефектно компенсується гладким порталом з нержавіючої сталі, який обрамляє захисну панель для вікон і утворює вишукану робочу поверхню. Інтер’єр приватної зони вражає домашнім теплом і комфортом. Теплий тасманський дубовий паркет і білі стіни створюють відчуття свіжості і затишку. Сходи відокремлює головну спальню від інших спалень, створюючи додаткове усамітнення. Виражений скатний стеля в головній спальні нагадує сміливу зовнішню форму будинку. Для забезпечення будинку електроенергією, на даху встановлені сонячні батареї.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *