Другое 0 Комментариев

Багатоквартирний будинок з контейнерів в Йоганнесбурзі, Південна Африка


Проект нестандартного жилого комплекса Drivelines Studios разработан итальяно-американской архитектурной студией LOT-EK и реализован в 2017 году в деловом центре Мабоненг города Йоханнесбург, Южная Африка. Семиэтажный дом площадью 6968 квадратных метров построен из 140 старых морских контейнеров и представляет собой два отдельных объема, состоящих из поставленных друг на друга одинаковых контейнеров. Дом возведен на неудобном треугольном участке земли и имеет форму буквы V. Одна секция дома была собрана из синих контейнеров, другая – из зеленых. Блоки-контейнеры прочно скреплены между собой, обеспечены современной теплоизоляцией и по мере необходимости изменены в соответствии с функциональным назначением помещений.
Также заказать онлайн комплект инсталляции Grohe 6в1 вы можете посетив сайт santehshop.kiev.ua.


Перед остаточною установкою в них зроблені великі діагональні вирізи для віконних прорізів, що забезпечують житло природним освітленням і вентиляцією, а також вбудовані сходові марші і ліфтове обладнання. Зовнішній вигляд комплексу імітує рекламний щит, він має таке ж співвідношення параметрів і лаконізм, властивий вуличній рекламі. Обидва крила будівлі мають парадні гладкі фасади по осях сходяться вулиць. Їх прикрашають численні похилі лінії віконних прорізів. З боку двору прямокутна геометрія контейнерів порушена безліччю відкритих сходових майданчиків, маршів і ліфтової шахтою. Жителі переміщаються по будівлі через коридори під відкритим небом, які використовуються як загальний балкон. Перший поверх будівлі частково займають магазини, частково — квартири, всі інші поверхи повністю житлові. Квартири варіативної площею від 28 квадратних метрів до 56 квадратних метрів мають вільне планування.

У кожній з них є житлові кімнати — їдальня, вітальня і спальня, а також кухня і санвузол. Стелею в квартирах служить металевий сайдинг контейнера, який додає простору відчуття промисловості. Регенеровані дерев’яні підлоги і чисті білі стіни створюють атмосферу свіжості і затишку. У центрі внутрішнього двору розташована громадська зона з садом і відкритим басейном.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *