Дома 0 Комментариев

Сільський котедж в стилі вабі-сабі, Китай


Оновлення старого покинутого будинку в селі Бо Хай Чжен, передмістя Пекіна, Китай, виконано в 2016 році за проектом дизайнерів Крістіан Теуберт (Christian Taeubert) і Сан Мін (Sun Min). Схильність села недалеко від міста привела до того, що місцеве населення стало переїжджати в Пекін, кидаючи свої будинки. Дизайнери вирішили відродити життя в одному такому сільському будинку, побудованому на початку 1970-х років.

Также посмотрев видео https://www.youtube.com/watch?v=SOVXa2BNoIU вы можете посмотреть интересную информацию о майнинге.


Зі старого напівзруйнованого будови він перетворився в сучасний сільський котедж, комфортний для життя і відпочинку. Автори проекту дали йому назву «Studio Cottage». Загальна площа одноповерхового будинку становить 76 квадратних метрів. Центром будинку є соціальна зона відкритого планування — вітальня, кухня і їдальня. Вона досить простора і світла. Сучасні розсувні скляні двері і великі вікна наповнюють приміщення природним світлом і теплом. Інтер’єр виконаний в стилі вабі-сабі, для якого характерні аскетизм і близькість природи.

Використані в дизайні природні матеріали — грубе необроблене дерево, натуральний камінь, земляні стіни, нефарбований метал, передають скромну простоту і помірність, які на тлі старості і занедбаності роблять простір креативним і яскравим. У центрі соціальної зони розташовані кухня і їдальня, по обидва боки від них — зони відпочинку. З одного боку встановлений дерев’яний настил шириною два метри для чайної церемонії або просто для відпочинку, з іншого боку розташований камін з дерев’яним диваном.

Диван, як і великий дерев’яний стіл в їдальні, виконаний місцевими умільцями. Великі камені, дерев’яний спіл і безліч оригінальних предметів декору з натуральних матеріалів створюють необхідний настрій і атмосферу аскетичного стилю. Металевий чавунний каркас, виконаний в італійському стилі, використовується в якості абажура. Окрасою інтер’єру є кухонні шафи з алюмінієвим покриттям, які надають простору освіжаючий металевий блиск. Крім того, в будинку є спальня з ванною кімнатою. В процесі реалізації проекту був відновлений внутрішній двір, обладнаний майданчик для ігор і відпочинку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *