Дома 0 Комментариев

Розкішний особняк Light House від OM- architecture, Україна


Розкішний особняк в Київській області, Україна, виконаний в 2014 році за проектом архітектурного бюро «OM- architecture», очолюваного Андрієм Ведмедем і Ігорем Фоменко. Серед головних побажань замовника було створення простору, наповненого повітрям і свіжістю, будинки, в якому легко і вільно дихати. Звідси і назва дизайн-проекту — «Light House» (Світлий дім). Резиденція вражає ефектним сучасним інтер’єром і безліччю оригінальних дизайнерських рішень.


Для того щоб забезпечити будинок достатньою кількістю природного світла, використана велика площа скління, а інтер’єр виконаний в світлих приємних тонах. Для обробки приміщень були використані якісні екологічні матеріали, серед яких дерево, камінь і скло. На першому поверсі будинку розміщується соціальна зона відкритого планування, яка включає в себе камінну зону, вітальню і банкетний зал. Зліва від холу знаходиться кухня — їдальня, в якій, крім традиційного робочого острова для приготування їжі і обіднього столу, передбачені барна стійка, фуршетний острівець і лаунж-зона. Уздовж всієї соціальної зони встановлені сучасні панорамні вікна, оснащені автоматичними шторами блекаут. Окрасою простору є розкішний камін. Незважаючи на його солідні габарити — довжина 7 метрів, а вага майже 3 тонни, він виглядає легким і елегантним, завдяки оригінальній конструкції.

Основна частина каміна піднята над підлогою, а труба буквально ширяє над вогнищем. Видовищним елементом інтер’єру є шикарна бетонні сходи в холі. Білий мармур і скляне огородження роблять її елегантною і святковою. Просвіти між ступенями і розкішні гнуті перила, виконані з дерева, надають їй неймовірну легкість і витонченість. Крім соціальної зони, на першому поверсі розміщена гостьова спальня і спа-зона, облицьована натуральним деревом і каменем. Одна зі стін спа-зони оброблена термоясенем, а вхід в зону сауни декорований травертином. Другий поверх резиденції розділений на два крила, які з’єднані балконом зі скляним огородженням.

Одне крило поверху займає хазяйська спальня з каміном, ванна кімната і велика гардеробна. В іншому крилі розташовується дитяча кімната, гостьова і кімната няні. З загального балкона відкривається вид на вітальню, камінну зону, хол, а також на навколишній будинок ландшафт. У підвальному приміщенні розташовується домашній кінотеатр, винний льох, для обробки якого був використаний стара цегла з печаткою братів Доломакіних, і технічні приміщення, що забезпечують функціонування будівлі. Завершальним штрихом в дизайні стали численні предмети мистецтва — графіка, живопис, скульптури. Так, банкетний зал прикрашає робота українського живописця Петра Сльоти, в інших кімнатах можна помилуватися картинами художників Миколи Білоуса, Михайла Деяка і Миколи Глущенка. Використання в інтер’єрі творів мистецтва дозволяє розставити смислові акценти і зробити простір колоритним і індивідуальним.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *