Квартиры 0 Комментариев

Реконструкція квартири 33 кв.м. в центрі Москви, Росія


Реконструкція квартири в історичному центрі Москви, Росія, виконана в 2017 році за проектом дизайн-бюро Studio Bazi під керівництвом Алірези Нематов. Авангардний будинок-комуна на Гоголівській бульварі, 8, де знаходиться квартира, був спроектований і побудований в 1929-1931 роках за проектом М. Гінзбург, одного з основоположників радянського конструктивізму в архітектурі. У пошуках нового типу житла, що відображає соціальні потреби радянської людини, Гінзбург розробив новий тип житла — типові квартири-осередки, позбавлені побутових приміщень. За задумом архітектора, всі побутові приміщення повинні бути відокремлені від житлового простору, яке призначалося винятково для самоосвіти і відпочинку. Поруч з будинком був збудований соціальний блок з їдальнею, пральні, спортзалом і дитячим садом.
Заказать выгодно нитки швейные армированные вы можете посетив сайт mk-furnitura.ru.


Самі квартири представляли собою дворівневі типові осередки площею 33 квадратних метрів, в яких, крім житлової кімнати, були крихітний кухонний куточок, душ і туалет. Першими жителями цього будинку стали молоді архітектори, готові на собі випробувати «новий побут». Сьогодні квартири в будинку належать так званим «міським одинакам», людям, в основному, творчих професій. Господар однієї з таких квартир вирішив провести реконструкцію, трансформувавши простір під сучасні запити. У процесі ремонту довелося повністю демонтувати внутрішні стіни, поміняти всі конструкції і комунікації. Інтер’єр виконаний в стилі мінімалізму, як і було спочатку задумано її творцями. Більша частина меблів була спроектована дизайнерами в 30-і роки.

Вхід в квартиру передбачений на верхньому поверсі. Тут знаходиться маленька передпокій і туалет, який трохи розширили. Вниз ведуть сходи, виконана з дуба. Білі стіни візуально збільшують простір і роблять його відкритим і свіжим. Підлога викладена дубовим паркетом. Найвигідніше місце — біля вікна з видом на центр міста, займає вітальня. Уздовж стіни встановлений стелаж зі світлого дерева. Стильне крісло і круглий журнальний столик Thonet вибирав сам господар, який брав активну участь у створенні інтер’єру, оскільки сам є любителем архітектури конструктивізму і непоганим знавцем мистецтва. З іншого боку кімнати — спальня з невеликими вікнами у двір.

Між вітальнею і спальнею розташовані вбудовані модулі-шафи, в яких обладнані інші функціональні зони. Кухня і господарський блок приховані за дубовими складними дверима. Кухня включає в себе висувний стіл, закритий ящик для кухонного приладдя, міні-холодильник і вентильований ящик для овочів. Поруч з кухнею знаходиться господарський блок з пральною машиною. Крім того, в блок вбудований завіса, який рухається по рейці, закріпленій на стелі. У цьому випадку, він закриває спальню і душову від іншої частини кімнати, створюючи приватну зону. У білому блоці, розташованому навпроти кухні, обладнана душова з маленьким круглим вікном і гардеробна, яка вбудована під сходи.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *