Другое 0 Комментариев

Суперсучасний тюремний комплекс Сторстрём в Данії


Тюрма Сторстрём (STORSTRØM) побудована в 2017 році недалеко від міста Гундслев, острів Фальстер, Данія, за проектом архітектурного бюро CF Møller. Це найгуманніша і ресоціалізірующая в’язниця в світі. На її будівництво пішло 5 років і було витрачено близько $ 160 мільйонів. Зовнішня структура об’єкта прекрасно вписується в навколишній ландшафт і асоціюється з традиційною датської селом. Будинки тюремного комплексу мають оригінальну форму і виглядають сучасно і стильно.

Посетив сайт www.originall-diplom.com вы можете купить дипломы в Москве.

Для їх будівництва були використані світлий цегла, бетон і оцинкована сталь, які не вимагають особливого технічного обслуговування. Щоб бетонні фасади не виглядали монолітними і нудними, в декількох місцях Aggedo & Henriksen Design були зроблені спеціальні тиснення у вигляді кіл. Архітектура комплексу повністю адаптована до різних категорій ув’язнених і конкретним надзвичайних ситуацій.

По периметру комплекс обнесений шестиметрової стіною, на території встановлено понад 300 камер, а дахи корпусів захищені від посадки вертольота сталевими тросами. Тюрма складається з 10 об’єктів загальною площею 32 000 квадратних метрів. Чотири блоки розраховані на розміщення в них 250 ув’язнених. Камери, по 4-7 одиниць, об’єднані в житлові блоки і розташовуються навколо соціального центру з вітальнею і кухнею, де ув’язнені можуть самостійно готувати собі їжу, як в хостелі або гуртожитку. Площа кожної камери, розрахованої на одну людину, становить 4 квадратних метрів. У ній є душова кабіна і туалет. Розташовані під різними кутами стіни дозволяють персоналу в’язниці переглядати більшу частину камери через двері. Кожна камера обставлена ​​необхідними меблями — в них є ліжко, письмовий стіл, стілець, шафа, холодильник, телевізор.

Меблі виготовлені спеціально для цього об’єкта, з метою безпеки гострі кути в ній зведені до мінімуму. У кожній камері є по два вікна. Ув’язнені бачать небо і навколишній пейзаж, що благотворно позначається на їхньому психологічному стані. Вікна розташовані під кутом, для того щоб запобігти небажаному спілкування між ув’язненими і зберегти приватність приміщень.

Камери оформлені в нейтральних спокійних тонах, а для громадських зон використані яскраві оптимістичні фарби — жовтий, помаранчевий, зелений і синій. Крім традиційних для подібних закладів приміщень, на території в’язниці перебувають окрема будівля для відвідувачів, майстерня, бібліотека, продуктовий магазин. У в’язниці побудована власна церква і обладнано кілька молитовних кімнат. Для підтримки необхідної фізичної форми і залучення ув’язнених до спорту на території в’язниці перебувають великий спортивний зал для бадмінтону, баскетболу та футболу, а також гандбольні майданчики, бігові доріжки і футбольне поле. Крім того, в кожному блоці є власний тренажерний зал.

У цій незвичайній в’язниці можна побачити і твори мистецтва. По всій довжині тренажерного залу розміщена велика розпис Джона Кернера (John Koerner), а на території двору стоїть бронзова скульптура Клауса Карстенс (Claus Carstensen). За задумом архітекторів, умови перебування в тюрмі Сторстрём адаптують в’язнів до правильного життя в зовнішньому світі і рятують від рецидиву.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *