Дома 0 Комментариев

Будинки-сестри в Канаді


Проект «Будинки — сестри» (The Sisters House) реалізований в Ла-Мальбе, Квебек, Канада, в 2017 році. Автором проекту є архітектурне бюро Anik Péloquin architecte під керівництвом Аніко Пелокін (Anik Péloquin). Проект складається з невеликого старого будинку на відокремленому березі озера, відомого як «старша сестра», і будівництва поруч з ним нового будиночка — «маленької сестрички». Старий будинок протягом трьох десятиліть використовувався в якості мисливського будиночка, а потім як літній будинок для сестер милосердя. Шість років тому цей невеликий будиночок на занедбаній ділянці на краю озера був придбаний новими власниками. Ремонт існуючого будови визнали дорогим, тому замість цього вирішили побудувати поруч з ним «маленьку сестричку» — новий сучасний будиночок. Старий будинок вирішили зберегти як пам’ять про історію цих місць.
Заказать услугу Монтаж проводки в новостройке вы можете посетив сайт электромонтажквартир.рф.


Перед авторами проекту стояло завдання створити новий будинок, який буде органічно вписуватися в навколишній ландшафт і складе з «старшою сестрою» одну архітектурну композицію. Нова будова має оригінальну загострену дах. На західній і південній стороні навіс даху дозволяє підтримувати низькі зовнішні стіни на тому ж рівні, що і у існуючого будинку. На схід і північ дах круто піднімається до склепу, приблизно на 7,6 метрів від землі, на висоту навколишніх дерев і подібно шпиля церкви. Така форма даху забезпечує додаткову житлову площу, а її внутрішні «складки» відзначають обсяги функціональних зон. Фасади будиночка оброблені темною деревиною Тамарак, розташованої вертикально і ефектно контрастує з горизонтальними смугами світлої черепиці на старій будівлі.

Вузька зовнішня палуба обходить будівлю по периметру і з’єднується зі старим будинком. Загальна площа нового будиночка становить 102 квадратних метрів. Він має дві спальні, ванну кімнату, кухню і вітальню. Єдина кімната, розташована нагорі, — це головна спальня з видом на головну житлову площу внизу. Усередині стіни і стеля оброблені білою пофарбованої сосною, яка привносить в інтер’єр теплоту і свежесть.Тон дерев’яних підлог кілька темніше, що робить простір затишним і динамічним. Великі розсувні скляні двері і скляні стінові панелі виходять на чудове озеро і зелений берегової ліс, забезпечуючи інтеграцію інтер’єру в мальовничий ландшафт.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *