Другое 0 Комментариев

Сучасний дитячий садок в Швейцарії


Сучасний дитячий садок на північному вході в новий житловий район Ла Шапель-Ліс-Скірс в Лансі, комуна кантону Женева, Швейцарія, побудований в 2015 році за проектом швейцарської архітектурної студії Lacroix Chessex. Ділянка для будівництва було обрано унікальний — відкрита галявина з двома високими кедровими деревами і м’яко нахиленим садом, які в процесі роботи над проектом стали розглядатися як частина інтер’єру. Дитячий садок і дитячий майданчик розглядаються як дві частини головоломки, як проникнення внутрішніх і зовнішніх просторів. Двоповерхова будівля повністю облицьований деревом, його загальна площа становить 1979 квадратних метрів.


У двох крилах будівлі розташовані 4 дитячі групи. Кімнати для загального користування знаходяться в північній частині. Велике фойє з’єднує різні секції між собою. Особливу увагу автори проекту приділили проектуванні ігрового майданчика, на якій діти проводять значну частину часу. Вона знаходиться на 60 сантиметрів нижче природної наземної лінії. По всьому периметру майданчик оточує довга безперервна лава, створюючи видимість ще одного приміщення під відкритим небом.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *