Дома 0 Комментариев

Будинок Мбвені з подвійними фасадами, Танзанія


Проект Mbweni House (Будинок Мбвені) розроблений архітектурною фірмою FBW Architecten Netherlands і реалізований в 2019 році в Танзанії, на північному узбережжі міста Дар-ес-Салам. Будинок побудований в 30 км від центру міста, в елітному житловому районі, який з’явився на місці колишньої військової зони. Дотримуючись танзанійської моді 21 століття, багато будинків в ньому будувалися відповідно до західних архітектурними типологіями, що призвело до появи монотонної області низької щільності без особливих характеристик. Будинок Мбвені вигідно вирізняється з-поміж вестернізованих житла своїм стильним індивідуальним дизайном, який був розроблений з урахуванням місцевих архітектурних традицій, специфічних кліматичних і культурних особливостей регіону.
Также посетив сайт art-gift.com.ua вы можете заказать подарок онлайн.


Джерелом натхнення послужили традиційний прибережний будинок суахілі, народу, що населяє узбережжя Східної Африки, і будинок колоніальних плантаторів. Старовинні архітектурні стилі були переосмислені і виконані в сучасному вигляді. Двоповерховий особняк прямокутної форми має подвійні фасади, які захищають приміщення від жаркого сонця. Крім того, зовнішня стіна з мереживним дизайном протягом дня забезпечує інтер’єри приглушеним світлом і привабливим світловим візерунком. Внутрішня коробка будівлі залишається прямокутної, тоді як зовнішній шар виступає з двох сторін в сторону саду, утворюючи форму хреста.

Будівля має оригінальну перевернуту дах, яка збирає дощову воду в резервуар для побутових потреб, а розташовані на ній сонячні панелі забезпечують будинок необхідною електроенергією. Що входять до складу подвійного фасаду веранди, лоджії, балкони та галереї створюють проміжний світ між садом і інтер’єром, дозволяючи взаємодіяти приватним і громадським, зовнішнім і внутрішнім просторів. Тісний взаємозв’язок екстер’єру та інтер’єру відображає специфіку місцевої архітектури, її багаті традиції, підтримують образ життя суахілі.

Внутрішнє планування будинку площею 296 квадратних метрів відповідає інтересам проживає в будинку сім’ї, що складається з 4 осіб, в тому числі двох студенток. Громадські простору — вітальня, їдальня і кухня розташовані на першому поверсі і мають тісний зв’язок з навколишнім ландшафтом. Скляні розсувні двері пов’язують вітальню з розкішною терасою з басейном. Крім того, на першому поверсі знаходиться одна спальня, яку займає проживає в будинку жінка — доглядач. Другий поверх займає приватна зона з чотирма спальнями, кожна з яких має окрему ванну кімнату.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *