Дома 0 Комментариев

Будинок з унікальною просторової структурою, Південна Корея


Проект сучасного сімейного будинку Walden House спроектований архітектурною фірмою Formative Architects і реалізований в 2020 році в Muchang-ri, провінція Південна Чолла, Південна Корея. Двоповерховий особняк площею 131 квадратний метр належить літній подружжю, яка вирішила піти від міської метушні і побудувати в спокійній сільській місцевості невеликий затишний будинок. Сім’я мріяла мати нове комфортне житло, відповідне їх багаторічному способу життя. А враховуючи, що вони звикли проводити час разом і всю домашню роботу робити спільно, пара хотіла мати таку просторову структуру, яка б дозволяла їм постійно бачити один одного.
Также посетив сайт http://ratched.ru/ вы можете смотреть сериал Сестра Рэтчед.


Архітектори запропонували проект з плавною циркуляцією просторів, без гострих кутів і закритих приміщень. Стильне будівля оригінальної дугоподібної форми орієнтоване на внутрішнє подвір’я з садом, в центрі якого висаджено абрикосове дерево. Інтер’єри першого поверху тісно пов’язані з навколишнім ландшафтом і мають вихід в двір, що сприяє розширенню функціональних областей будинку і забезпечення їх достатньою кількістю природного світла. Скляні фасади відкривають для знаходяться всередині людей вид в сад, а з двору дають можливість бачити те, що відбувається всередині будинку.

Перший поверх займає соціальна зона — вітальня, їдальня і кухня, які розділені вигнутими коридорами, а також гостьова кімната, комора і котельня. Архітектурною особливістю і самим затишним місцем в будинку є другий поверх з низькою двосхилим дахом, конструкція якого нагадує затишний кемпінг. Його займає невелика спальня, з якої передбачений вихід на дах, де обладнана велика відкрита тераса з панорамним видом на навколишній ландшафт. Тераса може бути використана не тільки як оглядовий майданчик і місце для відпочинку на свіжому повітрі, але і для господарських потреб, наприклад, для сушки фруктів.

Карнизи, які виступають над фасадами на 1,2 — 2 метрів, утворюють дугоподібні веранди, які захищають приміщення від яскравих сонячних променів, а також створюють прекрасне місце для відпочинку в дощову погоду. Для забезпечення конфіденційності ділянка огороджена глухою стіною, частина якої виконана з білого бетону, а частина з бамбука товщиною 60 мм, який був привезений з повіту Damyang, відомого своїми багатими бамбуковими лісами. Вбудоване освітлення ефектно доповнює оригінальне огорожу, надаючи йому стильний сучасний вигляд.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *