Дома 0 Комментариев

Унікальний житловий комплекс з екологічно чистими апартаментами, Великобританія


Проект The Rye Apartments розроблений архітектурно-дизайнерської фірмою Tikari Works і реалізований в 2020 році в районі Саутуарк на півдні міста Лондон, Великобританія. Житловий комплекс, що складається з двох малоповерхових будинків із затишним внутрішнім двором, побудований на кутовій ділянці навпроти одного з найпопулярніших парків міста — Пекхам Рай Парку. Перш на цьому місці знаходилися двоповерхова повоєнний будівлю і чотири старих гаража, які через свою ветхість були знесені. Перед авторами проекту стояло завдання створити новий сучасний об’єкт, який би відповідав архітектурним традиціям району і знаходився в природному діалозі з сусідніми будівлями, побудованими з червоної цегли, виробленого ще в Вікторіанську епоху.
Также посетив сайт http://uploadtv.ru/season_1.php вы можете смотреть сериала Загрузка онлайн.


Оскільки в даний час така цегла не виробляється, було прийнято рішення використовувати глиняну черепицю, як найбільш сумісний з архаїчним цеглою матеріал. Спеціально для цього проекту на фабриці Petersen Tegl в Данії з суміші німецької та англійської глини вручну було вироблено 10 тисяч черепиці, якими повністю покрили обидві будівлі, включаючи фасади і гострі дахи. Незвичайно красива іржаво-червона черепиця Petersen Cover обволікає будівлі єдиної обшивкою, надаючи будовам монолітний скульптурний вигляд, і змішується з червоною і коричневою цегляною кладкою прилеглих будівель.

Однак матеріал був досить важким, тому довелося заздалегідь зміцнити фундаменти будинків. Унікальний дизайн будівель посилений грою різноманітних вікон на фасадах. Одні з них мають форму величезних квадратів — вони забезпечують приміщення великою кількістю природного світла. Інші вікна — досить вузькі, що згинаються на рівнях карниза і надають екстер’єру і інтер’єрів особливий шарм і елегантність. Оригінальність фасадам надають і трапецієподібні отвори, які утворюють простору для квартирних балконів і терас. Щоб підсилити ідею спільності двох окремих будинків, їх об’єднали загальним бетонним цоколем сірого кольору, який ефектно контрастує з іржаво-червоним кольором фасадів.

Цоколь простягається по всій довжині площадки і коригує зміни в рівні ділянки, в той же час, він забезпечує захист будинків від жвавої дороги і створює місця для паркування велосипедів. Комплекс побудований з урахуванням сучасних критеріїв екологічності та енергоефективності житлових будівель. Так, каркаси для будинків були виготовлені з поперечно-клеєної деревини (CLT), яка була обрана через більш низького рівня вмісту вуглецю в порівнянні з типовими будівельними матеріалами, такими як бетон і сталь. Відкриті дерев’яні стіни і стелю, меблі, виконана з деревини ялини, і безліч елегантних столярних виробів надають житлових приміщень затишну домашню атмосферу.

Інтер’єри з великою кількістю світлою теплою деревини ефектно розбавлені плиткою Red Quarry, якої облицьовані коридори і поверхні ванних кімнат. Їх цегляно-червоний колір перегукується з кольором фасадів, об’єднуючи екстер’єр та інтер’єр в одну композицію. На додаток до численних пасивним стратегіям зниження енергоспоживання введені і інші енергозберігаючі функції, серед яких фотоелектричні панелі, вентиляція з рекуперацією тепла для всього будинку і високоефективне скління із захистом від сонячної енергії. Крім того, реалізація проекту повністю базувалася на методах сухого будівництва, що дозволить спростити переробку або повторне використання матеріалів в кінці терміну служби будівель.

У комплексі розташовано 10 квартир загальною площею 880 квадратних метрів. Апартаменти варіюються від квартир з однією спальнею і квартир з двома спальнями до дворівневих розкішних пентхаусів з трьома спальнями. Кожна квартира орієнтована на максимальне отримання природного світла і розкішні краєвиди на Пекхам Рай Парк.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *