Дома 0 Комментариев

Бетонний будинок з екстремальної консоллю, Іспанія


Проект сімейного будинку з незвичайним дизайном під назвою «Поперечний будинок» (Casa Cruzada) розроблений студією Clavel Arquitectos і виконаний в 2013 році в околицях міста Мурсія, південний схід Іспанії. Будинок був побудований у верхній частині нового, тільки початківця забудовуватися житлового кондомініуму. Через кілька років це місце перетвориться в густозаселених житловий район, тому, розробляючи проект, архітектори враховували не тільки пам’ятки сьогоднішнього дня, але і перспективу розвитку території. Так народилася ідея орієнтувати нижній рівень будинку на інтимність саду, а верхній — на гори Сьєрра-де-ла-Пила і Вальє-дель-Рікота і майбутню панораму житлового району.
Также посетив сайт http://elitenetflix.ru/see_online/season_2.php вы можете смотреть сериал Элиты онлайн.


Ця концептуальна установка була матеріалізована геометричній операцією з двома обертовими відносно один одного елементами. Два поздовжніх обсягу розміром 20 x 5 метрів поставлені один на одного і повернені між собою на 35º. При цьому кінці верхнього обсягу виступають над нижнім поверхом, утворюючи виразні консолі, що досягають 10 метрів і утворюють надійні сонцезахисні укриття для фасадів, терас і зони відпочинку біля басейну. Завдяки такому розташуванню блоків, приміщення отримують велику кількість природного світла і шикарні панорамні види.

Третій рівень резиденції представлений заглибленим обсягом з терасою і басейном, який обертається щодо двох обсягів будинку, здійснюючи перехід між садовою землею і житловим приміщенням. Фасади будівлі мають шорстку бетонну оболонку, створену опалубкою з піскоструминних соснових смуг, яку пом’якшують закруглені кути будови і віконних рам. На першому поверсі закруглені краї обрамляють великий отвір на південному сході, а на верхньому поверсі закруглення застосовано на двох кінцях обсягів.

Скління розташоване далеко від краю блоків, забезпечуючи більш ефективне затінення від інтенсивного сонячного світла. Майданчик з відкритим басейном, розташована під кутом до першого поверху, візуально завершує ефектний образ будівлі. Загальна площа будинку складає 232 квадратних метрів. Перший поверх займає соціальна зона відкритого плану — вітальня, домашня бібліотека, їдальня і кухня. Скляні розсувні двері з’єднують суспільний простір з терасою. На верхньому поверсі обладнана приватна зона. Внутрішня лаконічна і привітна обробка будинку контрастує з грубої зовнішньої текстурою. Бетонні підлоги мають гладку полірування. Інтер’єр включає предмети і елементи декору, виконані з дерева, що робить простір затишним і теплим.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *