Дома 0 Комментариев

Ефектний сімейний будинок на тихоокеанському узбережжі Коста-Ріки


Авторами проекту Guayacan House є архітектори студії Salagnac Arquitectos — сімейна пара Евангелина Кесада і Лукка Спендлінгвіммер (Evangelina Quesada і Lucca Spendlingwimmer), любителі сучасної тропічної архітектури. Даний проект вони розробили для своєї сім’ї з двома дітьми. Для будівництва будинку було винесене одне з наймальовничіших місць тихоокеанського узбережжя — передгір’я носаря, кантон Нікою, провінція Гуанакасте, Коста-Ріка. Основними проблемами при розробці проекту і будівництві будинку стала горбиста місцевість і наявність поблизу галасливої ​​вулиці. Дизайн Guayacan House являє собою елегантну архітектурну композицію з простих геометричних форм і прямих ліній.


Будинок був побудований відповідно до загальних методами будівництва в цьому районі з використанням традиційних місцевих матеріалів, таких як деревини тика, метал, камінь і скло. Він має надійну кам’яну кладку. Вся використовувана деревина для збереження природної текстури і додання їй м’якого приємного кольору була попередньо оброблена лляною олією. Всі роботи по дереву виконувалися місцевими ремісниками. Конфігурація плану поверху була зроблена на модульній сітці 1,8 метра між осями. За цих лініях було розроблено розподіл просторів і структурна система обох рівнів, що сприяло просторового порядку, зробило процес будівництва більш гнучким і економічним.

Дворівневе будівлю загальною площею 450 квадратних метрів орієнтоване на південь в бік океану. Західний фасад відкривається до заходу, а вранці яскраве світло з’являється зі сходу. Будинок максимально відсунутий від вулиці, що дозволило створити відокремлене простір для відпочинку у дворі. З урахуванням особливостей рельєфу було прийнято рішення про розробку дизайну на двох рівнях — цокольному і наземному. Нижній рівень займає меншу за розміром площу. Виступаючий консольно верхній поверх дозволив створити на нижньому рівні прекрасну криту терасу. Широкі карнизні звіси покрівлі по всьому периметру будівлі створюють захищений простір під ними, а також затінюють приміщення, зберігаючи в них комфортну температуру.

Основний верхній поверх з приголомшливим видом на океан займає соціальна зона відкритого планування — вітальня, їдальня і кухня, а також приватна зона з трьома спальнями і ванними кімнатами. Скляні розсувні двері в соціальній зоні виходять на обидві сторони, пов’язуючи простір з терасою з басейном, на одній стороні, і з садом, на інший. Розділова неповна стіна між вітальнею-їдальнею і кухнею оброблена полірованим бетоном, який ефектно контрастує з білими стінами і теплими дерев’яними поверхнями підлоги і стелі. Окрасою фасадів є встановлені по всьому периметру верхнього поверху дерев’яні решітки, що забезпечують природну вентиляцію і захищають приміщення від прямих променів спекотного сонця. Цокольний поверх займають гараж, студія і зони обслуговування будівлі. На даху будівлі встановлені сонячні панелі, повністю забезпечують будинок електроенергією.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *