Дома 0 Комментариев

Каркасний будинок з елементами швейцарського архітектурного стилю, США


Проект сімейного будинку Kayak Point House розроблений компанією Christopher Wright Architecture і реалізований в 2020 році в місті Стенвуд, округ Снохомиш, штат Вашингтон, США. Будинок площею 204 квадратних метрів належить подружжю, яка кілька років жила у великому будинку з доглянутим ландшафтом, а потім прийняла рішення про будівництво житла, тісно пов’язаного з первозданною природою і має види на затоку Порт Сьюзен. Один з членів сім’ї родом зі Швейцарії. Цим пояснюється його бажання мати сучасний будинок з дизайном, який втілює елементи швейцарського архітектурного стилю, що поєднує сучасні ідеї з класичними елементами і майстерністю, що звертають увагу на деталі.


Будинок розташований на невеликому піднесеному ділянці в мальовничому місці, в оточенні пишної рослинності і вікових дерев, з приголомшливим видом на затоку Порт Сьюзен. Прагнення зберегти природний ландшафт і залишити кілька великих кедрових дерев біля будинку внесли певні корективи в проект. Було прийнято рішення про зведення одноповерхового каркасного будинку з панорамними вікнами. Такі будови легко зводяться на ділянках будь-якої конфігурації і площі, а крім того, вони мають мінімальний вплив на навколишнє середовище і відповідають екологічним нормам.

Щоб не пошкодити коріння дерев, які досить близько прилягають до будинку, було вирішено відмовитися від зведення фундаменту в центральній частині будівлі, так як земельні роботи могли б порушити їх цілісність. Замість традиційного фундаменту були використані дві сталеві масивні балки, які перекривають вхід і створюють міст між крилом спальні і вітальні, їдальні і кухнею. Для того щоб будинок був тісно пов’язаний з природою, він був навмисно задуманий з одним рівнем. Занурене в ландшафт будова стає очевидним тільки при значному наближенні. Його прості форми непротиставлені природним ландшафтом, а, навпаки, тісно пов’язані з ним. Чітка лінійна система великих вікон з’єднується з лінією даху і створює візуальну взаємозв’язок між усіма приміщеннями і зовнішнім середовищем.

Глибокий звис даху захищає будинок від дощу і прямих сонячних променів. Велика площа скління наповнює внутрішні простору достатньою кількістю природного світла і дозволяє насолоджуватися красою природи. Соціальна зона в будинку включають в себе європейську кухню, що примикає до столового куточка, зону відпочинку біля каміна, сонячне місце для відпочинку з видом на пейзаж і відкритий простір, ідеальне для спостереження за заходом. Приватна зона з двома спальнями і окремими ванними кімнатами знаходиться на протилежному кінці будинку для забезпечення додаткової конфіденційності. Домінування натуральної деревини кедра в обробці кімнат, предмети меблів, виконані з дерева, центральний камін і спокійна колірна композиція створюють невимушену і теплу атмосферу. Структурні елементи, традиційні для швейцарського шале — одноповерхова легку будівлю, панорамні вікна, натуральні будівельні матеріали для зовнішньої і внутрішньої обробки і максимальне збереження навколишнього природного середовища, надають будинку оригінальний і унікальний зовнішній вигляд.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *