Дома 0 Комментариев

Енергозберігаючий фермерський будинок у вигляді перевернутої капелюхи Акубра, Австралія


Проект Upside Down Akubra House, розроблений Alexander Symes Architect, реалізований в 2019 році в селі Нундл, регіон Нова Англія в Новому Південному Уельсі, Австралія. Завдяки натхненню культової австралійської капелюхи Akubra, був створений цей простий, але самодостатній і комфортний фермерський будинок, пристосований до екстремальних кліматичних умов і має тісний зв’язок з навколишнім ландшафтом.
Также посетив сайт dochposla.ru вы можете смотреть онлайн сериал Дочь посла.


Автономний будинок площею 195 квадратних метрів розташований в середині загону для биків, на пологому пагорбі серед гаю евкаліптів. Одна з ключових завдань проекту — створення енергозберігаючого, термічно комфортабельного будинку з чудовими видами навколо. Концепція «перевернутого будинку Акубра» полягала в створенні єдиної великої даху, що нависає над будинком, яка, подібно до широким краях капелюхи Акубра, не тільки накриває будинок, але і захищає простір навколо нього. Розмір даху в 2,5 рази перевищують площу, яку займає будівлею. Дах блокує літнє сонце і надійно затінює його під час денного спеки. Під конструкцією знаходяться тераси, а в місці установки мангала в даху зробили отвір, що заміняє димохід. В результаті, в житло зберігається комфортний мікроклімат з мінімальним використанням кондиціонера.

На плоскому даху встановлені елементи інженерних систем, антени і сонячні батареї. Крім того, будинок має в своєму розпорядженні системою водозбору для перенаправлення дощу в резервуари для повторного використання води. Невеликий ухил покрівлі з водостічних жолобом діаметром 450 мм направляє дощову воду з даху 560 м2 в простий бетонний жолоб, який не має форми, який виконує функцію фільтраційного піддону. Він живить резервуар для зберігання дощової води, розрахований на 107 000 літрів. На висоті 4,5 метрів в найвищій точці ділянки варто навіс площею 80 квадратних метрів — це купол з неонових фотоелектричних елементів LG, що забезпечують будинок електроенергією. Для управління екстремальними температурами протягом року фасад і дах мають високу теплоізоляцію і герметичність. Щоб забезпечити подачу свіжого повітря в усі приміщення або отримання небажаного тепла, стельова порожнину оснащена вентиляційним пристроєм з рекуперацією тепла, яке спрямовує свіже повітря в усі приміщення, і оснащено теплообмінником, який знижує втрати енергії.

Будинок зведений з екологічно чистих матеріалів, вони ж задіяні в обробці і в меблів. Великі панорамні вікна з боку соціальної зони відкривають приголомшливий огляд на горбисті і рівнинні пейзажі. Конструкції розсуваються, і житловий простір об’єднується з терасою в одне ціле. З боку приватної зони встановлені невеликі стрічкові вікна, що зберігають конфіденційність і захищають приміщення від сонця. Крім просторої соціальної зони відкритого планування, в будинку є три спальні з ванними кімнатами. Інтер’єр будинку вражає свіжістю і яскравими дизайнерськими рішеннями. Полірований бетонну підлогу з наповнювачем, який відображає теплі кольори землі і зелень куща, і бетонні стіни zegoform красиво контрастують з теплими акцентами з натурального дерева. За пів вбудований гідравлічний нагрівання та охолодження в плиті, які забезпечує додаткове нагрівання та охолодження в міру необхідності. Велика кількість столярних виробів, виготовлених з дощок сосни, привносить в інтер’єр теплоту і затишок.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *