Дома 0 Комментариев

Сімейний «Будинок X», Аргентина


Проект X House розташований на кутовій ділянці розміром 20х30 метрів на північній околиці міста Кордова, Аргентина. Проект житла на одну сім’ю розроблений архітектурною студією Sincresis Arquitectos і реалізований в 2018 році. Однією з основних цілей проекту було створення безперервності і плавності як внутрішнього, так і зовнішнього просторів. За допомогою ландшафтного дизайну в передній частині двору створюється приємна гармонійна атмосфера, саме в цей бік спрямовані всі основні види з дому. Одноповерхова сучасна будівля площею 195 квадратних метрів має незвичайну форму, яка робить його особливо привабливим і стильним.
Также посмотреть сколько стоит установить натяжные потолки в квартире вы можете посетив сайт k-potolki.ru.


Будинок складається з двох об’єднаних один з одним томів, утворюючи хрестоподібну форму, яка створює різні кути і просторове розташування всередині. Пластичність будови грає фундаментальну роль в проекті і виражається у формі двох стрічок, які структурують верхній і нижній рівні. Перший виникає через стать соціальних просторів і складається, стаючи стелею приватної зони і зберігаючи однакову висоту в спальнях і ванних кімнатах. Другий утворює підлогу в приватній зоні і стає стелею для кухні, вітальні та їдальні, що тягнеться в галерею з зоною барбекю, і являє двосторонній жест нахилу — поздовжній і до нижньої частини конструкції. Це збільшує кут зору візуалізацій від соціальної області до зовнішньої. Дотримуючись витягнутої плануванні, будинок створює дивовижні простору в інтер’єрі, особливо в перетині обсягів.

Схема організації просторів поздовжньо перетинається віссю циркуляції, що розділяє службові простору, розташовані ззаду. Доступ до будинку проводиться в центрі, з одного боку від якого розташована приватна зона з трьома спальнями і ванними кімнатами, а з іншого боку — соціальна зона з вітальнею, їдальнею та кухнею. У свою чергу, смуга послуг розділена внутрішнім двором, відокремлюючи залежності соціальної зони (кухня, пральня, барбекю) від приватної зони (ванна кімната і гардеробна) і забезпечуючи їх природним освітленням.

У проекті архітектори використовують три основних елементи, що стосуються матеріальності, для додання їм певних функцій. Для матеріалізації основного каркасу конструкції використовується бетон. Через його пластичності і руху відбиток фасаду створюється в центральній точці. Щоб підкреслити це, йому дають білий кінець. В якості основного матеріалу бічні корпусу мають скло, утворюючи коробки, що містяться в плитах. У соціальній зоні скло є домінуючим, в приватній, для створення конфіденційності, скло поєднується з кам’яною кладкою. В якості візуального і сонячного фільтра в спальні встановлені мобільні панелі з перфорованого листа.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *