Дома 0 Комментариев

Будинок, «розрізаний» на частини, Великобританія


Будинок Push-Pull House в місті Амершам, графство Бакінгемшир, Англія, виконаний в 2018 році за проектом Cullinan Studio. Будинок розташований в житловому районі, побудованому в 1930-х роках, відомому своєю архітектурою мистецтв і ремесел. Невдало спланований, погано освітлений і ізольований від саду він вимагав серйозної реконструкції і збільшення площі. Це завдання було успішно вирішена командою Cullinan Studio. Клієнт хотів мати будинок з екологічно чистого дерева і подумував про покупку будинку для комплектації, щоб максимізувати ефективність і зменшити кількість відходів.
Заказать подарки для женщин к новому году онлайн вы можете посетив сайт emozzi.ua.


Cullinan Studio запропонувала варіант будівництва будинку, адаптованого до конкретних потреб сім’ї, виконаного з перехресного ламінованого бруса (CLT) і місцевого цегли Chiltern, які відповідають критеріям стійкості будинку. Так, на місці віджилого свій вік будівлі з’явилася простора сучасна резиденція загальною площею 503 квадратних метрів, комфортна для життя і відпочинку великої родини з двома хлопчиками, двома собаками, у яких часто гостюють бабусі і дідусі з обмеженою рухливістю. Відповідно до місцевої архітектурою 1930-х років новий двоповерховий будинок має круту дах, міцну форму і просту палітру матеріалів, а його основна конструкція виконана з ялинового бруса CLT.

Дизайн будівлі вражає оригінальною формою. Обсяг традиційного будинку начебто розрізаний на три окремі частини, дозволяючи природного світла наповнити будинок. Кожна частина будівлі має свою власну дах. Фасад будинку облицьований неоштукатуреними цеглою і вертикальними дерев’яними панелями, пофарбованими в чорний колір. Натуральну палітру матеріалів доповнює сіра черепичний дах, що спускається зі східного боку до одноповерхового обсягом, в якому розміщується соціальна зона відкритого планування — велика кухня, вітальня і їдальня. У підвальному приміщенні під ними знаходиться ігрова кімната для дітей. Із західного боку будинку нижній поверх займають гостьова спальня, кабінет і майстерня. Верхній рівень займає приватна зона з чотирма спальнями і двома ванними кімнатами.

Основна частина будинку симетрично спроектована вестибюлем і сходами через центр, в яку вбудований відкритий стелаж для книг і улюблених предметів декору. Весь будинок залитий природним світлом, який забезпечують великі панорамні вікна, стельове освітлення з середнього коридору і ліхтарні вікна над залом. Домінуючий колірний відтінок всередині — білий, що робить простір особливо яскравим і затишним.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *