Без рубрики 0 Комментариев

Реконструкція шкільної бібліотеки в Пекіні, Китай


Реконструкція шкільної бібліотеки в Пекіні, Китай, виконана в 2019 році за проектом дизайнерської фірми Hui-Yin Design & Research. Бібліотека знаходиться в головному корпусі школи і обслуговує учнів старших класів. Внутрішня її частина досі зберігала первинну схему будівництва в 1990-х роках і давно потребувала капітального ремонту і перетворенні. Бібліотека мала трирівневу планування, погане освітлення, була відсутня природна вентиляція, не вистачало місць для читання. Крім того, умови зберігання книг в бібліотечному фонді не відповідали вимогам.
Прочитать какая есть rabota v izraile po kontraktu вы можете на сайте israeliwork.com.ua.


В результаті реконструкції спільний простір бібліотеки було повністю трансформовано. З трьох рівнів площею 1200 квадратних метрів було утворено два, площею 800 квадратних метрів. Висота простору була перевизначена в більш зручні верхній і нижній поверхи. На верхньому рівні обладнана відкрита зона для читання, нижній рівень став основним сховищем книг. Відкрита область читання розділена на секції вигнутими книжковими шафами і полицями. Просторова різниця висот дозволила сформувати безліч зручних зон для індивідуального і групового читання.

Біля головного входу були знесені існуючі стіни, встановлено нову широка вигнута скляна стіна, яка розмиває межу між внутрішньою і зовнішньою частиною. Освітлення в цій області також поліпшується завдяки проекційної лампі і стрічковому світлодіодному дисплею. У бібліотеці обладнано два сучасних лекційні зали, включаючи цифровий читальний зал і виставковий майданчик для древніх книг. Щоб поліпшити умови освітлення, була створена нова система кесонних стель, яка імітує ефект світлового прорізу з природним освітленням. У цих імітаційних структурах, своєрідних глибоких люках прихована вся система опалення, вентиляції та кондиціонування повітря.

В результаті реалізації проекту створено багатофункціональний сучасний навчальний простір, комфортне для читачів, що дозволяє максимально швидко отримати потрібну інформацію або послугу. Затишна атмосфера в поєднанні зі стильним сучасним дизайном буде залучати сюди велику кількість відвідувачів.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *