Дома 0 Комментариев

Родинний дім з терасами-садами, В’єтнам


Сучасний приватний будинок Ha House для великої родини з трьох поколінь виконаний в 2019 році в розвиненому житловому районі, в 15 хвилинах їзди від центру міста Хошимін, В’єтнам, за проектом архітектурної студії VTN Architects. Будинок площею 137 квадратних метрів побудований на вузькій ділянці довжиною 20 метрів і шириною 7 метрів. Як і багато інших об’єктів в цьому районі, будівля має спільні стіни з сусідами і обмежена в природному освітленні і вентиляції. Автори проекту запропонували оригінальну стратегію житла, що ідеально підходить для тропічного клімату, в якому зелень і жителі проживають в тісному взаємозв’язку. Крім того, проект враховує високу щільність забудови в цьому районі. Серед основних побажань замовника, була наявність великого зеленого саду, обладнаного для ігор дітей і з зоною барбекю для дорослих, великого басейну і достатньою парковки. В результаті реалізації проекту з’явився цей стильний сучасний будинок, виконаний у формі кластера зміщених обсягів.
Также выгодно купить диплом высшего образования вы можете посетив сайт original-diplom.com.


Об’єм будівлі піднімається з першого поверху і поступово, ніби скручуючись, зменшується в розмірах. Проміжки, створювані зсунутими обсягами, дозволяють сонячному світлу і вітрі проходити крізь нього, природним чином висвітлюючи і вентіліруя приміщення. Верхні яруси консолей виходять в бік дороги, щоб розмістити великий загальний сад на даху. На кожному поверсі розташовані тераси, що розрізняються за розміром і функцій. Деякі з них спроектовані як приватні сади, доступні зі спалень, інші утворюють великі громадські місця для відпочинку. Родзинкою проекту є розкішний ступінчастий сад, який розкиданий по різних рівнів і з’єднаний зовнішньої сталевий сходами.

Ступінчастий сад прекрасно фільтрує яскраве сонячне світло і охолоджує повітря для будинку. Будівля увінчана великою терасою на даху, де можна приготувати барбекю і провести інші розважальні заходи. У внутрішньому просторі перший і другий поверхи пов’язані величезну центральну порожнечею, яка об’єднує всі основні функціональні зони, такі як вітальня, їдальня з кухнею, бібліотека та дитяча спальня. Через обмежену сімейного бюджету в процесі роботи були скорочені витрати на оздоблювальні матеріали. Для оздоблення був використаний місцевий цегла, що значно скоротило транспортні витрати, а стандартні матеріали були залишені без обробки. Натуральний тон цегляної кладки ефектно поєднується з деревом і фактурним бетоном, що надає інтер’єру затишний і природний вигляд, який доповнюється живою зеленню, навколишнього будинок.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *