Дома 0 Комментариев

Адаптація будинку для людини на інвалідному візку


Розширення фермерського будинку Batelease Farm в графстві Девон, Великобританія, виконано в 2018 році за проектом New British Design. Проект вартістю 348 000 фунтів стерлінгів був розроблений для задоволення потреб клієнта, що використовує інвалідний візок. Нове будівля побудована на місці, де раніше знаходився будинок, зруйнований бомбою під час Другої світової війни. У 2013 році було розпочато роботу по організації прибудови до збереженої частини будинку, однак під час представлення планів до місцевої ради, власник будинку переніс важкий інсульт хребта, і проект був покинутий.
Также посетив сайт https://gcargo.ru/geo/europe/bosniya/ вы можете заказать доставку грузов из Боснии в Россию.


Зіткнувшись з перспективою провести залишок свого життя в інвалідному візку, через кілька років господар будинку повернувся до проекту, але вже з новим набором вимог. Перепроектування повинно було вирішити проблеми доступу між старим і новим будинком на всіх поверхах, в тому числі за допомогою ліфта. Дизайн був розроблений спільно з Mid Devon Council і їх офіцером з охорони природи Полом Дадсоном (Paul Dadson). Автори проекту вирішили відновити сільськогосподарську естетику об’єкта, яка була загублена через попередніх оновлень зберігся будівлі. Проект не включав будь-яких великих робіт для початкового фермерського будинку. Форма нової будівлі і його масштаби добре вписалися в навколишній сільськогосподарський контекст.

Прибудова зв’язала два будови і поверхи між собою і забезпечила доступ до них інвалідних колясок. Дві структури були пов’язані через посередницьку засклену зв’язок. Були передбачені важливі для життєзабезпечення деталі, такі як рівний поріг «без кочерги», крита зона для виходу з машини, комора, креативно оснащена висувними полками, і рівний шлях до великого городу і політуннелю. У центрі прибудови розташовується зручний ліфт. Поруч зі входом знаходиться мінімально обставлена ​​кухня. Безперервний підлогу веде до робочого кабінету. На верхньому поверсі обладнана спальня з терасою. Білі стіни з дерев’яними акцентами доповнюють скромну, але теплу і затишну палітру обробки. Щедрі пропорційні вікна наповнюють простір природним світлом.

Матеріали з цинку, стали, модрини місцевого виробництва і солодкого каштана скріплені легкістю столярного виробництва і увагою до деталей. З різних сторін складу змінюється: горизонтальні рейки поперек вертикальних цинкових швів перетворюються в великі скління, обрамлені темними сталевими порталами. В ході будівельних робіт була проведена серія індивідуальних експериментів з клієнтом для оцінки комфорту та доступності простору. Клієнт залишився задоволений результатом, який змінив його життя. New British Design створив надихаючу архітектуру для кращого життя клієнта. За даний проект Batelease New British Design отримав нагороду RIBA South West Award 2019.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *